Pangas se zeleninou a olivami

51
- reklama -

Suroviny

500 g ryby(filetů)
4 rajčata
2 velké barevné papriky
3 mladé cibulky
3 stroužky česneku
1 dcl bílého suchého vína
provensálské koření
černé olivy
sůl
pepř
citronová šťáva
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety lehce zakápneme citronem a necháme chvíli odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom je osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.

  3. Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme jadérek.

  4. Rybu posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájenou zeleninu, podlijeme vínem a dusíme do změknutí.

  5. Na závěr přidáme olivy a společně ještě krátce prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Lepší je použít čerstvé bylinky. Tento způsob se dá použít i na jinou rybu. Jako příloha je nejlepší bageta, nebo vařené brambory.