- reklama -
Suroviny
- 25 dg polohrubé mouky
- 50 dg hladké mouky
- 3 žloutky
- 2 kávové lžičky slunečnicového oleje
- 15 dg másla
- 42 g droždí
- 15 dg práškového cukru
- špetka soli
- 1/4 l mléka
- 1/8 l mléka na rozmíchání žloutků
Postup přípravy receptu
-
Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu.
-
Dáme zpět do mísy a naecháme kynout.
-
Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení nepodsypáváme moukou.
-
Po vykynutí děláme buchty nebo jen mazanec nebo se dá udělat vánočka. Před pečením necháme 15 až 20 minut ještě kynout.
Poznámka od kuchařky
Ještě přidám poznámku, že do těsta je lepší přidat jednu rozmačkanou uvařenou bramboru. Buchty zůstanou déle čerstvé a vláčné. Opravdu zkuste to.
Tento recept mám od babičky a ta ho má od paní Novotné takže proto ten název.
Kuchařka: Jituska