
Suroviny
    
- 4 jablka (sladká odrůda)
 - 0,5 l vody
 - 2 PL cukru
 - 1 vanilkový pudink
 - 1 balíček dětských piškotů světlých
 - 1/2 balíčku dětských piškotů kakaových
 - 2 šlehačky
 - ovoce na ozdobení
 
Postup přípravy receptu
- 
Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Očištěné půlky jablíček dáme spolu s vodou a cukrem 15 minut povařit. Pak vidličkou vyndáme jablíčka na hluboký talíř a rozmačkáme.
 - 
Ve zbylé vodě uvaříme pudink, odstavíme z ohně a zamícháme do něj rozmačkaná jablíčka.
 - 
V době varu si připravíme dortovou formu a na dno dáme vrstvu světlých piškotů. Na ně pak dáme 1/2 ještě horké hmoty. Urovnáme a dáme tmavé piškoty. Na ně dáme druhou 1/2 jablečného pudinku, urovnáme a dáme světlé piškoty – tentokrát rovnou stranou nahoru.
 - 
Zatížíme a dáme přes noc vychladit. Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a dle chuti libovolným ovocem nebo čokoládou. Dobrou chuť!
 
Poznámka od kuchařky
Je to velmi svěží moučník, který děláme hlavně v létě, kdy se podává hodně vychlazený. Jde dělat i z jiného ovoce (hrušky, broskve a pod.)
            








