
- reklama -
Suroviny
- cca 700 g brambor (nejlépe typu C)
- máslo (zhruba 50 g)
- rovná lžička mletého kmínu
- rovná lžička sušeného česneku
- rovná lžička mleté papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.
-
Máslo rozpustíme a vmícháme všechno koření. Uvařené brambory scedíme a necháme minutku vypařit.
-
Vlijeme na ně máslo, přikryjeme poklicí a hrnec protřepeme ze všech stran, aby se brambory celé obalily.
-
Troubu vyhřejeme na 230 stupňů. Brambory přesypeme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova a do křupava.
Podáváme nejlépe s mlékem, kefírem nebo salátem. Mohou se podávat i jako přílohové, třeba k řízku.
Poznámka od kuchařky
Poměr koření je orientační. Můžete přidat více, nebo pozměnit vaše oblíbené a taky trochu chilli, kdo má rád.
Kuchařka: mika59









