
Suroviny
- Nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv (plný bramborový košík)
- 2 celá vejce
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- sádlo
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.(nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové).
-
Dáme vařit větší množství osolené vody (jako na těstoviny) a když se vaří, nandáme do ní kopřivy a necháme párkrát převalit (normálně se kopřivy spařují, ale nám vadila chuť kopřiv a proto raději ztratíme tu jejich léčebnou sílu-to si mohu udělat z nich čaj).
-
Kopřivy scedíme a necháme okapat. Posléze je semeleme nebo na velmi jemně nasekáme.
-
Nakrájenou cibuku dáme zpěnit na trochu sádla a na ní pak dáme semleté kopřivy.
-
Vmícháme utřený česnek, osolíme a opepříme (vše dle chuti).
-
Vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dle potřeby zahustíme strouhankou. A JE TO.
Poznámka od kuchařky
Kdo má nemocné ledviny nebo dnu a má rád uzené (ale i vařené vepřové), knedlík a špenát, může si pochutnat i na tomto. Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť. Váš Václav. Foto dodám po jaru.