
- reklama -
Suroviny
- 500 g hovězí maso zadní (roštěnec)
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 4 kyselé okurky
- 2 vejce
- 3 lžíce Dijonské hořčice i víc
- hladká mouka na obalení
- 2 lžíce koňaku (nemusí být)
- sádlo nebo olej
- nové koření
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.
-
Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit do jiného hrnce na horké sádlo s roztopenou nakrájenou slaninou, přidáme restované maso, zalijeme výpekem z masa a malým množstvím vody, můžeme dát ještě koňak a dusíme, až bude maso měkké.
-
Celou dobu dušení přidáváme vývar (vodu). Před koncem dušení, (tak 10 minut), nasypeme vejce uvařená natvrdo a posekaná , okurky pokrájíme na kostičky a také přidáme, promícháme, necháme převařit. Můžeme ještě zahustit hořčicí dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Koňak jsem nedávala, doma ho nemám, jinak slouží k tomu, aby bylo maso křehčí. Může být téměř jakýkoliv „tvrdý“ alkohol.
Kuchařka: Bibinka