Hovězí plátky pikant

72
- reklama -

Suroviny

500 g hovězí maso zadní (roštěnec)
2 cibule
100 g slaniny
4 kyselé okurky
2 vejce
3 lžíce Dijonské hořčice i víc
hladká mouka na obalení
2 lžíce koňaku (nemusí být)
sádlo nebo olej
nové koření
bobkový list
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.

  2. Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit do jiného hrnce na horké sádlo s roztopenou nakrájenou slaninou, přidáme restované maso, zalijeme výpekem z masa a malým množstvím vody, můžeme dát ještě koňak a dusíme, až bude maso měkké.

  3. Celou dobu dušení přidáváme vývar (vodu). Před koncem dušení, (tak 10 minut), nasypeme vejce uvařená natvrdo a posekaná , okurky pokrájíme na kostičky a také přidáme, promícháme, necháme převařit. Můžeme ještě zahustit hořčicí dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Koňak jsem nedávala, doma ho nemám, jinak slouží k tomu, aby bylo maso křehčí. Může být téměř jakýkoliv „tvrdý“ alkohol.