
- reklama -
Suroviny
- 2 velké listy kadeřávku
- 150 g kapustiček
- 2 střední mrkve
- 1 šalotka
- hrst kuskusu
- vývar
- petrželka
- sůl
- majoránka
- čerstvě mletý pepř
- l lžíce ghí / přepuštěného másla /
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Kapustičky očistíme, rozpůlíme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme doměkka. -
Kadeřávek umyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Před koncem vaření přidáme do polévky kadeřávek, majoránku a kuskus, přivedem opět k varu, odstavíme z ohně, zakryjeme hrnec pokličkou a necháme odstát – kuskus nabobtná a změkne. -
Polévku dochutíme petrželkou, pepřem a solí.
Kuchařka: maris