Šťavnatá kuřecí roláda

50
- reklama -

Suroviny

1 větší kuře
50 g vepřové šunky
Kořenová zelenina (200-300 g):
2 mrkve
1/2 petržele
1 kousek celeru
zelená petrželka
50 g másla
sůl
bílý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme – zelenina musí zůstat šťavnatá, ale nesmí pod ní být po vypnutí „loužička“.

  3. Na připravený plát masa, poklademe plátky šunky, na ně rozetřeme vychladlou směs a posypeme sekanou zelenou petrželkou.

  4. Roládu pevně svineme, převážeme nití, osolíme a vložíme do pekáčku.

  5. Přidáme zbytek másla, roládu opečeme ze všech stran, podlijeme horkou vodou nebo vývarem – do 1/3 výšky masa – přiklopíme a pečeme v troubě do měkka. Při pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a dle potřeby mírně podléváme.

  6. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou nebo moukou rozmíchanou ve vodě.

  7. Necháme provařit, dle potřeby dosolíme a hotovou šťávu zjemníme kouskem másla.

  8. Měkké maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s rýží, vařenými brambory, bramborovou kaší.

  9. Můžeme doplnit hlávkovým či zelným salátem, nebo kompotem.

Poznámka od kuchařky

Fotky vykostění nedávám, jsou ve skvělém provedení u Žížaly http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure… a Výbušné http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-….