Bulky

189
- reklama -

Suroviny
8 – 12 dle velikosti.Lze i menší nebo větší.

280 ml vody
6 lžic oleje
300 g hladké mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
15 g čerstvého droždí
Na potírání a posyp
voda
sůl
cibule
česnek
mák
sezam
kmín
pekařská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na program Těsto.

  2. Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12 dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou). Z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír.

  3. Po vykynutí udělat do každé bulky uprostřed prsty hluboký důlek a pomazat vodou a posypat mákem.Já někdy potírám cibulovou či česnekovou vodou (voda, sůl, nahrubo nastrouhaný kousek cibule nebo prolisovaný stroužek česneku, nechám odstát, přecedím a tím pak potírám bulky a sypu semínky).

  4. Péct na 185°C cca 20 minut (dle trouby).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Radůziny recepty – a pro šťourálky; Radůzy jsem se ptala a není proti a s tím autorem nic nenadělám je zadán a nelze změnit! Vím to, klikla jsem na něj a smazal se mi celý recept:-( – a já jsem si ho časem upravila tak jak chutná nám.

Samozřejmě lze mouky změnit podle toho jaké máte rádi, např. grahamová….