- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
- 15 dkg krupice cukr
- (bílků vyšlehat a pak přidávat potom postupně žloutky)
- pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml.ořechů)
- 4 lžíc horké vody
- Krém:
- 3/4l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 másla
- cukr dle chuti
- (Do mléka dáme pudinky,van.cukry a cukr a uvaříme hustý pudink,vyšleháme máslo a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
- nakonec dáme rum
- Marcipán:
- 20 dkg mletý cukr
- 10 dkg sušené plnotučné mléko
- vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)
Postup přípravy receptu
-
Upečeme plát korpusu a po vychladnutí rozkrojíme 2x na čtverec 17×17 a 3. čtverec složíme z těch odkrojků co zůstanou, 2x pomažem krémem, po ztuhnutí ořežeme, ať je to rovné a potáhnem marcipánem.
Poznámka od kuchařky
Korpus na kulatý je stejný,akorát je polévaný čokoládovou polevou.
Kuchařka: LIDKA