
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 600 g panenky
- granulovaný česnek
- černý pepř
- sůl
- olivový olej
- máslo
- hladká mouka (asi 1 vrchovatá lžíce)
- 100 ml smetany ke šlehání
- trochu vody
- 2 lžíce křenu (strouhaného)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na čtyři porce (po cca 150 g), osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Začneme rozehřívat troubu na 200°C.
-
V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme ze všech stran – asi 10 minut. Otáčíme a mezitím vyválíme těsto. Opečené maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout.
-
Masový výpek zaprášíme moukou, přidáme lžíci másla, vše prosmahneme, poté povolíme vodou a smetanou, osolíme a přidáme strouhaný křen. Vymícháme na hladkou omáčku, kterou budeme udržovat teplou.
-
Porce masa zabalíme do adekvátně velkých plátů těsta, dobře utěsníme, poklademe na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 20 minut. Hotové maso v těstě krájíme na šikmé plátky a podáváme s křenovou omáčkou a zeleninovým salátem.