
Suroviny
- 1 kg hladké mouky
- 250 g rostlinného másla (mírně změklého)
- 2 vejce
- špetka soli
- asi 400 ml mléka
- na kvásek:
- 100 ml mléka
- 50 g droždí
- 1 lžička cukru
- na náplň:
- nutella
Postup přípravy receptu
-
Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.
-
Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě.
-
Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.
-
Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.
-
Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Dadalova kuchařka