Roláda z panenky s pestrou náplní

62
- reklama -

Suroviny

4 porce z panenky (po 150-200 g)
200 g čerstvého sýra lučina (žervé, cottage…)
1 nožička pikantní klobásy
4 stroužky česneku
1 červená paprika
1 stonek zelené cibulky
zelené olivy
černé olivy nakrájené na kolečka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa – asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem – maso nožem jakoby „rozbalujeme“), osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Potřeme směsí sýra, česneku, drobně nakrájeného česneku, klobásy a papriky, koleček oliv, cibulky a soli.

  3. Zabalíme do původního tvaru a pevně převážeme kuchyňským provázkem.

  4. Předehřejeme si troubu (cca 220°C) a rolády opečeme na oleji na rozpálené pánvi ze všech stran. Přendáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut.

  5. Výpek v pánvi doplníme kouskem másla, zaprášíme lžící hladké mouky, prosmahneme, zalijeme studenou vodou nebo vývarem, dochutíme (hořcicí, sojovkou, nálevem z oliv…), dosolíme a umícháme jemnou omáčku, kterou budeme podlévat nakrájené porce masa.