
- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí skelety(od vykošťeného kuřete na roládu)
- 1,5 l vody
- 3 mrkve
- kousek celeru
- pórku
- brokolice
- sůl
- pepř
- petrželka (já měla bohužel jen sušenou)
- na nočky:
- uvařené obrané maso z kuřecích koster
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce hrubé mouky
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- majoránka
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kostry dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.
-
Kostry vyjmeme a obereme maso.
-
Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer (potřebují více času). Pak přidáme brokolici a pórek.
-
Mezi tím si nadrobno nasekáme obrané maso, přidáme vejce, prolisovaný česnek, promnutou majoránku, petrželku a dobře rozmícháme. Zahustíme moukou a strouhankou tak, aby vznikla hustší hmota.
-
Nočky do polévky protlačíme přes haluškové sítko.
-
Provaříme, přidáme zelenou petrželku a dochutíme solí a pepřem (není nutné). Dobrou chuť.
Kuchařka: Paprika