
Suroviny
- žampiony (kolik kdo sní)
- 10 dkg šunky
- 3 vejce
- trochu maggi
- 1 cibule
- 10 dkg sýra eidam
- 2 dl šlehačky
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žampionům ukrojíme nožičky a hlavičky naplníme nádivkou: ukrojené nožičky a šunku nasekáme nadrobno, přidáme k drobně nakrájené cibulce, kterou restujeme na oleji.
-
Mimo to ještě 1 vejce, osolíme, opepříme, zastříkneme maggim a nasekanou petrželkou vše promícháme a restujeme, dokud nebudou nožičky měkké.
-
Hlavičky naplněné touto směsí naskládáme do pekáčku, který vytřeme olejem a zapékáme.
-
Mezi tím si uděláme sýrovou omáčku: nastrouháme sýr, přidáme šlehačku, 2 vejce, sůl, pepř a zamícháme.
-
Pak omáčku nalijeme na zapečené žampiony a necháme ještě péct, aby se sýr roztekl.
Poznámka od kuchařky
Můžete podávat s bagetou, různě připravenými bramborami a já se přiznám, že to jíme samotné bez ničeho! Dělala jsem i s nivou a také to byla mňamka- míň soli, niva je slaná dost!