
- reklama -
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 250 g Hery
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- oloupaná jablka
- cukr
- med
- skořice
- oříšky
- mandle
- Na podsyp:
- osmažená strouhanka nebo rozdrcené piškoty
- Na potření:
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli,uděláme důlek, vklepneme vejce, přidáme vodu a okolo nastrouháme tuk.
-
Vejce s vodou promícháme vidličkou s moukou na těstíčko, a pak vše ručně zpracujeme na hladké těsto a necháme 15min.odpočívat.
-
Mezitím si oloupáme a nastrouháme jablka a připravíme vše na plnění-cukr,mandle…
-
Odpočaté těsto rozdělíme na tolik kousků kolik chceme štrúdlíků.Dílky rozválíme,posypeme strouhankou/piškoty a sypeme jablky,oříšky,skořicí a sladíme medem nebo cukrem.Zavineme a pomažeme vajíčkem.
-
Pečeme do zlatova na 175°C pak snížíme na 150°C.Doba pečení je závislá na velikosti štrůdlíků!
Poznámka od kuchařky
Z těsta se můžou též dělat štrůdly velké,ale věřte že ty menší jsou hned pryč 😉
Kuchařka: mirca75