- reklama -
Suroviny
- 4 filety z pangasia
- 1 cibule
- 100 g uzené ryby (losos, matesy a la losos ap.)
- sůl
- citrón
- máslo
- petrželka nebo kopr
Postup přípravy receptu
-
Filety rozkrojíme podélně napůl, zakapeme citrónovou šťávou a lehce osolíme (nejlépe jen z jedné strany – uzená ryba je velmi slaná).
-
Cibuli nakrájíme nadrobno (vhodné je použít mixér a vytvořit jakousi hrubou „pastu“) a potřeme s ní plátky masa.
-
Uzenou rybu rozdělíme na osm dílů, poklademe na pangase, posypeme zelenou bylinkou a vytvoříme roládky, které zpevníme pomocí párátek.
-
Roládky umístíme nastojato do máslem vymazané zapékací misky, obložíme kousky citrónu, poklademe plátečky másla a pečeme v troubě rozpálené na 250°C asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Zmražené rybí filety je nejlepší nechat rozmrazit na kuchyňské mřížce, pod kterou umístíme tác nebo velký talíř. Maso potom není rozmáčené.
Kuchařka: Eliza