Roládky z pangase s uzenou rybou

59
- reklama -

Suroviny

4 filety z pangasia
1 cibule
100 g uzené ryby (losos, matesy a la losos ap.)
sůl
citrón
máslo
petrželka nebo kopr

Postup přípravy receptu

  1. Filety rozkrojíme podélně napůl, zakapeme citrónovou šťávou a lehce osolíme (nejlépe jen z jedné strany – uzená ryba je velmi slaná).


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno (vhodné je použít mixér a vytvořit jakousi hrubou „pastu“) a potřeme s ní plátky masa.

  3. Uzenou rybu rozdělíme na osm dílů, poklademe na pangase, posypeme zelenou bylinkou a vytvoříme roládky, které zpevníme pomocí párátek.

  4. Roládky umístíme nastojato do máslem vymazané zapékací misky, obložíme kousky citrónu, poklademe plátečky másla a pečeme v troubě rozpálené na 250°C asi 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Zmražené rybí filety je nejlepší nechat rozmrazit na kuchyňské mřížce, pod kterou umístíme tác nebo velký talíř. Maso potom není rozmáčené.