Dršťková polévka I

69
- reklama -

Suroviny

1 kg syrových drštěk
mrkev
celer
petržel
sádlo
jíška (máslo + polohrubá mouka)
10 celých pepřů
sladká paprika
majoránka
drcený kmín
česnek
petrželka
sůl
pepř
masox

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky nakrájíme na větší kusy a dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu, vodu slijeme. Zalijeme znovu studenou, opět přivedeme k varu. To opakujeme 3x až 4x.

  2. Potom dršťky nakrájíme na nudličky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celý pepř a vaříme, až jsou měkké.

  3. Na sádle osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, přidáme papriku, zalijeme vývarem z drštěk, zahustíme jíškou a povaříme, až zelenina změkne.

  4. Přidáme vařené dršťky, dochutíme kmínem, česnekem, majoránkou, solí, pepřem a masoxem.

Poznámka od kuchařky

Toto množství je asi na třílitrový hrnec.