
Suroviny
- KORPUS:
- 6 žloutků (z bílků sníh)
- 7 lžic horké vody
- 30 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg cukru
- 3x na špičku nože prášku do pečiva
- Krém:
- 1 vanilkový pudink (uvařit dle návodu)
- 1 máslo cukr
- 15 dkg moučkového cukru
- Na zdobení:
- trubičky
- ovoce:(dle fantazie)
- jahody
- kiwi
- banán
- ananas
- vanilkový puding
- cukrářské zdobení rýže
- marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla.
-
Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horkou vodu a postupně přimícháváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec pomalu přimícháme i sníh. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných forem a pečeme pozvolna. Po upečení necháme korpusy zcela vychladnout.
-
Uvaříme si pudink dle návodu na sáčku a umícháme do zchladnutí. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháváme i vychladlý pudink.
-
Z vychladlých korpusů vykrájíme tělíčko, hlavu a křídla motýla, každý díl zvlášť podélně rozkrojíme a pomažeme marmeládou a krémem. Potom postupně složíme motýla a celého pomažeme krémem. Můžeme zdobičkou nanést krém i po krajích.
-
Nakrájíme plátky ovoce a naskládáme na dort. Pudink uvaříme z poloviny z vody( můžeme použít i želatinu) a nalijeme opatrně na dort. Nakonec nazdobíme hlavičku a dáme 2 trubičky jako tykadla, můžeme posypat cukrářskou rýží.