
- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsíčka (počet podle porcí)
- kompotované meruňky (počet podle porcí)
- Hermelínu pod meruňku (1 cm plátek)
- Hermelínu na meruňku (1,5 cm plátek)
- sůl
- bílý pepř
- tuk na pánev
Postup přípravy receptu
-
Plátek jemně naklepeme, mírně osolíme (hermelín je slaný), opepříme. Rychle opečeme na pánvi z obou dstran.
-
Pak na plátek položíme slabší plátek hermelínu, na něj položíme půlku 1-2 meruněk (podle velikosti) a přes něj položíme silnější plátek sýra.
-
Dáme zapéct pod rozpálený gril, dokud se oba plátky nespojí a mírně nezrůžoví. Jako příloha je ideální rýže, ale i brambory, hranolky atd.
-
Vypečenou šťávu z pánve malinko zahustíme, přidáme sladkou papriku, pár kapek tabasca nebo tekutého chilli, chvíli povaříme a zahustíme.
Poznámka od kuchařky
Poznámka: pokud máte mražené meruňky, byly by lepší, u kompotovaných musíte počítat s tím, že budou trochu „rozpatlané“ – ale je to moc dobré.
Kuchařka: JanaDorazinova