
- reklama -
Suroviny
- 6 kotlet
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sójová omáčka
- worcester
- hladká mouka na zahuštění ( anebo instantní jíška )
- 1/2 lžičky vegety
- sůl
- pepř
- plátek másla
Postup přípravy receptu
-
Kotletky naklepeme, okraje nařízneme, jednu stranu mírně osolíme, opepříme a druhou potřeme česnekem utřeným se solí. Zprudka opečeme na pánvi na oleji (nejdříve posolenou a popepřenou stranu, aby se česnek tolik nepřipaloval), vyjmeme a do pánve dáme osmahnout kostičky cibule.
-
Vrátíme zpět maso, přidáme plnotučnou hořčici a zakápneme sójovou omáčkou a worcesterem. Vsypeme půl lžičky vegety, zalijeme vodou a trochu podusíme.
-
Zavaříme moukou rozmíchanou ve vodě, anebo instantní jíškou. Stačí trochu, aby z toho nebyla omáčka. Přidáme plátek másla na zjemnění.
Kuchařka: dzungila