Třený beránek s kandovaným ovocem

56
- reklama -

Suroviny

3 vejce
150 g cukru
5 lžic oleje
5 lžic horké vody
150 g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva
1 vanilkový pudink
100 g kandovaného ovoce
citronová kůra
trocha citronové sťávy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu a vyšleháme do husté pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a pudinkem, přidáme citronovou kůru a vmícháme.

  3. Vyšleháme z bílků, soli a trochou citronové šťávy sníh a vmícháme do těsta.

  4. Přidáme kandované ovoce a zamícháme.

  5. Těsto nalijeme do formy hodně vymazané máslem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou.

  6. Beránka pečeme prvních 20 minut na 180°C a dalších 20 minut na 150°C. Beránka nechte vychladnout ve formě a pak teprve vyklopte a dozdobte.

Poznámka od kuchařky

Vím, že jich tu máme docela dost, ale zase bude větší výběr příští rok.

Zdroj – Blesk pro ženy