- reklama -
Suroviny
- čočka
- 1 bobkový list
- tymián
- hořčice (může být Dia)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- umělé sladidlo (Huxol)
- cukr
- citron
- zeleninová směs Mexico (Vitae d´Oro)
- jarní cibulka
- červená paprika
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.( Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a vaříme do měkka s bobkovým listem a špetkou tymiánu. Horkou čočku slijeme a zamícháme do ní dresing.
-
Přidáme zeleninu, sůl, pepř, dochutíme citronem, sladidlem nebo cukrem. Pracujeme s teplou luštěninou, chutě se lépe propojí.
-
Dresing: v mističce šleháme oliv. olej s hořčicí, špetkou soli, pepře a citronem. Dostaneme konzistenci majolky.
Poznámka od kuchařky
Používané umělé sladidlo je jedno z mála, které není tzv. sladké na patře a hodí se velmi dobře na dochucení pokrmů. Kdo chce, samozřejmě používá cukr.
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa