Krůtí maso po marocku s cizrnou a meruňkami

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g krůtích prsou
1 cibule
1 lžička podrceného římského kmínu
1/2 lžičky skořice
1 lžička pálivé chilli omáčky
1 hrnek vařené cizrny
12 sušených meruněk
1 lžička kukuřičného škrobu
drůbeží vývar
sůl
hrst čerstvých lístků koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka.
    Do hluboké pánve nebo rendlíku vložíme nakrájené maso s cibulí, přidáme drcený římský kmín, skořici a chilli omáčku.
    Vše zalijeme vývarem tak, aby bylo potopeno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a pozvolna vaříme 15 minut.

  2. Po 15 minutách přidáme cizrnu a propláchnuté meruňky, osolíme a dále vaříme dalších 15 minut. Průběžně kontrolujeme a je-li třeba, přilijeme ještě trochu vývaru.

  3. Lžičku škrobu rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do pánve. Krátkou chvilku ještě povaříme a vypneme. Koriandr posekáme nahrubo, trošku si odložíme stranou a zbytek vmícháme do vypnuté směsi.
    Podáváme v bulgurem, kuskusem nebo rýží, porce na talíři posypeme zbytkem nasekaných koriandrových lístků.

Poznámka od kuchařky

Zaujal mě způsob přípravy, kdy se vše rovnou vaří ve vývaru a nic, ani koření, se předem neopéká na tuku.

Maso je měkké, šťavnaté a směs je příjemně provoněná kořením :o)