
- reklama -
Suroviny
- 150 g čočky
- 100 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 3 lžíce tuku
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 žloutek
- 1/4 litru kysané smetany
- dle chuti kmín
- pažitka
- sůl
- česnek (nic jsem nevážila, všechno jsem dělala od oka)
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme do poloměkka.
-
Zelí nakrájíme a přidáme k čočce.
-
Cubuli nakrájíme, orestujeme na tuku, zasypeme moukou a osmahneme do žluta.
-
Cibulovou jíškou polévku zahustíme a povaříme.
-
Ochutíme solí, kmínem a utřeným česnekem.
-
Ve smetaně rozmícháme žloutek, nalejeme do polévky, necháme přejít varem, zdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Chytrá žena
Kuchařka: JanaDorazinova