
- reklama -
Suroviny
    
- 3 velké žampióny
- 50 g sušených černých hub (jidášova ucha)
- petrželka
- pažitka
- libeček nasekaná nadrobno
- 2 vejce
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 600 ml vývaru
- 600 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- špetka mletého kmínu
- sůl
- pepř
- polévkové koření
Postup přípravy receptu
- 
Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat. 
- 
Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů. 
- 
Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, přilijeme vodu a mléko, následně černou houbu pokrájenou na nudličky a posekané bylinky, prolisovaný stroužek česneku a provaříme. 
- 
Na závěr vmícháme dvě rozšlehaná vejce s kmínem, odstavíme z plotýnky a dochutíme solí a pepřem. 
            Kuchařka: Eliza
        
