Čínský meč

92
- reklama -

Suroviny

3 kuřecí prsíčka ( lze i z krůtího, vepřového, nebo králičího masa )
Marináda:
3 žloutky
4 lžíce oleje
4 lžíce magi koření tekuté
2 lžíce worcesteru
1 lžička pálivé papriky ( nebo chlilli )
1/2 lžičky soli
trochu pepře
1 červená paprika
1 střední pórek
5 žampionů
čínské zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a dáme přes noc, anebo alespoň na pár hodin uležet do marinády z uvedených surovin.

  2. Maso dáme na rozpálenou pánev, ale nemusíme pod něj dávat olej, protože je ho už dost v marinádě a opečeme.

  3. K masu přidáme proužky papriky a opékáme asi 3 minutky a nakonec vsypeme kolečka pórku, plátky žampionů a nakrouhané čínské zelí na další asi 3 minutky. Zelenina by měla zůstat křupavá.

Poznámka od kuchařky

Výsledný pokrm nemá žádnou šťávu, a tak jsou vhodnou přílohou bramborové hranolky.