Dvojctihodné koláčky

209
- reklama -

Suroviny
35 ks

Na kvásek:
3 dcl mléka
lžička cukru
1 kostka droždí
10 dkg polohrubé mouky
5 dkg moučkového cukru
2 vejce (žloutky)
malou lžičku soli
2 dcl oleje
500 g hladké mouky
Nádivka:
2 tvarohy
1 vejce
cukr
povidla
žmolenka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme polovinu kvásku, trochu hladké mouky a zamícháme. Dále přidáváme celý zbytek kvásku, 2 dcl oleje a hladké mouky tolik, aby vzniklo hladké těsto.

  3. Po vykynutí těsta vykrajujeme lžící kousky, dáme na pomoučněný vál, plníme tvarohovou nádivkou a zabalíme jako knedlík.

  4. Pak dáme na plech vyložený pečícím papírem a celým vejcem děláme do bochánků důlky.

  5. Okraje potřeme bílkem a do důlků dáváme povidla a posypeme žmolenkou.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Poznámka od kuchařky

Zdroj je kniha p.Bohdalové Hádej kam půjdem na večeři. Dělám je už dlouho a jsou výborné. Fotky budou.