
- reklama -
Suroviny
- mouka hladká 300 g
- sušené droždí nebo kostička
- trochu soli
- mléko
- 3 lžíce oleje
- 1 vejce
- náplň
- sklenice sterilovaného zelí
- 15 dkg špeku
- 15 dkg uzeniny
- špetka pepře
- 2 lžíce mouky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, droždí, mléka a oleje uděláme vláčné těsto a necháme kynout, mezitím na pánvičce opečeme špek a uzeninu a přidáme pokrájené sterilované zelí a podusíme, nakonec zahustíme 2 lžícemi hladké mouky, aby se to lépe spojilo.
-
Z vykynutého těsta uděláme placičky, které naplníme náplní, potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat kmínem, na chvíli ještě necháme vykynout a pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Zelánky můžeme jíst jak teplé tak podávat při posezení s přáteli k vínku a pivku.
Kuchařka: Hanulka21