Tvarohový koláč s malinami, čokoládou, vanilkou…

75
- reklama -

Suroviny

Na korpus:
150 g dietních sucharů
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
Na krém
500 g plnotučného tvarohu
150 g husté zakysané smetany
1 lžička vanilkové esence
cukr dle chuti
1 vanilkový puding rozmíchaný v
1 dcl mléka
citronová kůra (z půlky citronu)
100 g čokolády 80% (minimálne)
1 vejce
čerstvé maliny dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Suchary rozdrtíme, přidáme máslo a vejce a vypracujeme v těsto. Možná nepůjde uplně spojit (trvá to, než se suchary rozmočí), ale to ničemu nevadí-rovnou ho namačkejte do vymazané dortové formy o průměru 26-28cm.

  2. Takto připravené vložte do lednice asi na hodinu.

  3. Na krém ušlehejte tvarohy, zakysanku, přidejte vejce, puding, cukr, vanilkovou esenci a citronovou kůru a vymíchejte do hladka.

  4. Na těsto ve formě nalijte polovinu tvarohové směsi, poklaďte malinami a do zbývající půlky tvarohové hmoty vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

  5. Poté směs nalijte na předchozí světlou vrstvu, povrch uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby asi na hodinu.

  6. Po vypnutí nechejte v troubě chladnout, následně ještě v chladnu (ale ledničku v této fázi nedoporučuji) a můžete servírovat.

Poznámka od kuchařky

Skvěle chutná s mléčnou pěnou a ozdobený brusinkami.