
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky z hovězí roštěné
- olej
- 100 g uzené slaniny (nejlépe domácí)
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- lžíce plnotučné hořčice
- hladká mouka
- sterilované okurky
- bujón
- 250 g tarhoně
- sůl
- lžička sladké mleté papriky
- lžíce dobrého sádla
- horká voda
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme.
-
Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.
-
Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.
-
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova.
-
Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.
Poznámka od kuchařky
Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.
Kuchař: Jenda1