Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou

143
- reklama -

Suroviny

žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
2 vejce
hladká mouka (na těstíčko)
mléko (na těstíčko)
sůl
bílý pepř
strouhanka (na obalení)
tuk (na smažení)
ředkvičky
cherry rajčátka
čerstvá paprika
salátová okurka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.

  2. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře – konzistenci ověříme na 1 houbičce – pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).

  3. Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.

  4. Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu – nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.

Poznámka od kuchařky

Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou – dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.