
- reklama -
Suroviny
- Těsto na košíčky :
- 30 dkg hladké mouky
- 15 dkg tuku na pečení
- 1 vejce
- sůl dle chuti
- náplň :
- 10 dkg taveného smetanového sýra
- 12,5 dkg másla
- 1 pomazánkové máslo s příchutí křenovou
- 1 kávová lžička vegety
- ozdobení:
- kolečka pikantní klobásy
- červenou papriku nebo stërilovanou kapii
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Z přísad na těsto vypracujeme hmotu konzistence lineckého těsta a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
-
Pak plníme formičky na košíčky a dáme upéct.
-
Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
-
Připravíme si náplň : máslo, pomazánkové máslo, tavený sýr a vegetu vyšleháme elektrickým šlehačem na krém.
-
Plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a krém stříkáme do upečených košíčků.
-
Nakonec celý košíček ozdobíme kolečkem klobásy, proužkem kapie a snítkou zelené petrželky.
Kuchařka: majka