
Suroviny
- 4 vepřové ledvinky
- cca 0,5 l mléka
- 1 větší cibule
- 3 PL olivového oleje
- 1 ČL kari
- 1 ČL sladké papriky
- 1/2 ČL drceného kmínu
- 1 PL sojové omáčky
- 0,5 l vývaru (když nemám, tak dávám vodu a 1/2 kostky masoxu)
- pepř
- sůl
- jíška
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky den předem namočím do mléka. Ráno je vyndám, properu, podélně rozkrojím a vyříznu ledvinové pánvičky.
-
Nakrájím na nudličky, properu a opět namočím do (nového) mléka na minimálně 2-3 hodiny. Těsně před přípravou znovu několikrát properu a nechám v cedníku okapat.
-
Na olivovém oleji orestuji dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku a přidám připravené ledvinky na nudličky. Orestuji, přidám koření (kari, papriku, kmín, pepř), zarestuji a podleji vývarem nebo vodou a přidám masox.
-
Dusím doměkka (cca 30 minut). Přidám sojovou omáčku a dle chuti pepř, sůl (já už nesolím). Zahustím jíškou a provařím cca 15-20 minut. Podávám s rýží.
Poznámka od kuchařky
Pokud pokrm nebudou jíst děti, tak je dobré přidat trochu pálivé papriky, chilli nebo pár kapek tabasca.