Myšky z ředkvičky

60
- reklama -

Suroviny

ředkvičky

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičku mírně z boku ořízneme, aby myška lépe stála.

  2. Pak uděláme asi v 1 třetině bulvičky zářez pro ouška podle fotky č. 3 nebo vykrojíme klínek podle obr. 4.

  3. Z jiné bulvičky odkrojíme ouška, buď sešikmeně, aby se vešla do jednoduchého zářezu (obr. 3), nebo rovně (obr. 4).

    Očka můžeme buď vykrojit – ale budou méně výrazná, protože ředkvička je pod slupkou dost růžová, nebo je jen naznačíme majonézou, nebo vykrojíme a do otorů naneseme majonézu.

  4. Pro čumáček můžeme buď odkrojit celé listy, nebo jen částečně a budeme mít fousky.

    Pro myšky vybíráme ředkvičky spíše podlouhlého tvaru a bez poškození.

Poznámka od kuchařky

Tyhle ředkvičky zrovna nebyly moc hezké ani tvarově, ani neměly hezký povrch, tak doufám, že někdo přiloží hezčí fotku! Na našich zahrádkách se urodí určitě hezčí ředkvičky, než v supermarketu.