- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku – prolisovaného
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- mořská sůl
- pepř čtyř barev
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Na větší, hlubší pekáč dáme trochu oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a bobkový list s novým kořením. Kuřecí z obou stran osolíme a opepříme a dáme do pekáče .
-
Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a necháme v troubě péct cca 1 hodinu, až maso začne být měkké. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 – 20 minut, aby se krásně obarvila kůrčička. Podávala jsem s rýží, ale jiným přílohám se meze nekladou.
Kuchařka: Lenka Škulinová