- reklama -
Suroviny
- kysané zelí
- zbytky tepelně zpracovaného masa
- uzenina
- sýr
- kysaná smetana
- zázvor
- sušená paprika nebo grilovací koření
- vařené brambory
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Na dno suchého pekáčku rozložíme kysané zelí.
-
Všechny zbytky uzenin a masa pokrájíme na kostičky, okořeníme zázvorem a paprikou, přidáme posekaný česnek, promícháme a navrstvíme je do pekáčku na zelí.
-
Pokud máme zbytek tvrdých sýrů, dáme je nahoru na maso.
-
Na to rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli a poslední vrstvu tvoří brambory.
-
Kysanou smetanu promícháme s trochou soli a brambory zalijeme (spíš pomažeme). Zapékáme asi 30 minut na 18°C.
Poznámka od kuchařky
Pokud děláme se syrovým masem, dáme i brambory syrové a pečeme asi hodinu.
Kuchařka: Hella