Fazolky s rajčaty

48
- reklama -

Suroviny

800 g fazolí (čerstvé jsou lepší ale můžou být i mražené)
300-400 g rajčat
cibule
česnek
sůl
trochu cukru
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme struky a dusíme s trochou vody. Pridáme paradajky, osolíme, príp. trošku osladíme, pretlačíme cesnak. Povaríme do mäkka.

  3. Po vypnutí vhodíme posekanú petržlenovú vňať.

Poznámka od kuchařky

Podávame s varenými zemiakmi, mäsožravcom pridáme kúsok mäsa.