
- reklama -
Suroviny
    
- 150 g kompotových hrušek
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml bílého jogurtu(nebo mléko)
- 200 g moučkového cukru
- 150 g oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- olej
- hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
- 
Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej. 
- 
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky. 
- 
K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky. 
- 
2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy. 
- 
Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme. 
Poznámka od kuchařky
Tuhle bábovku lze v podstatě dělat s různým ovocem-broskve,meruňky, rybíz, jablka ap…, ovšem nám chutná nejvíc ta hrušková, proto jí sem dávám a je krásně vlhká!
Recept mám před léty z jakéhosi časopisu, ale název už nevím, jen jsem si ho opsala.
            Kuchařka: Bibinka
        
 
            