Křehký mřížkový moučník s rebarborou a tvarohem

146
- reklama -

Suroviny

600 g polohrubé mouky
200 g cukru
180 g(100%)tuku (omega, lira
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 lžička citronové šťávy
8 lžic mléka
náplň I
asi 500 g rebarbory podusíme s
cukrem dle chuti a
trochou vody po vychladnutí přidáme
1 lžičku pudinkového prášku
náplň II
2 tvarohy
cukr dle chuti
vanilkový cukr
2 lžičky pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme mléko, vajíčka, citronovou šťávu. Smícháme mouku, cukry, sůl, prášek do pečiva a dáme do pekárny. Přidáme na jemno nastrouhaný tuk a zapneme pekárnu na program těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Až začne pekárna míchat, hlídáme konzistenci těsta (popř. přidáme mouku či mléko, ale já nemusela). Těsto musí být měkké, nelepkavé – při válení se nesmí lepit na váleček.

  3. Když je těsto hotové, odebereme 1/3 a dáme stranou na mřížky. Ze zbytku uválíme placku a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Z těsta také vytvarujeme okraje.

  4. Na těsto dáme náplně a nakonec vytvoříme ze zbytku těsta mřížky. Pečeme na 170°C asi 1/2 hodiny dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Do náplně nepíšu množství cukru, protože každý má rád sladké náplně jinak a obzvlášť s rebarborou.

Samozřejmě těsto se dá dělat i ručně. Já si teď už vše ulehčuji tou pekárnou, když to jde.

Inspirovala jsem se na stránkách mimibazaru a trochu upravila.