Francouzské kuřátko v kapustě

54
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 pikantní klobásky (použila jsem Pick snack)
400 g kapusty (i mražené)
1 velký pórek
1 velká mrkev
1 cibule
6 stroužků česneku
40 ml suchého bílého vína
3 lžíce másla
pepř
sůl
1 masoxová kostka

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky.

  2. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu. (Použijeme-li mraženou kapustu – jako já dnes – postupujeme tak, že ji zmraženou přidáme až k orestované zelenině a necháme pod pokličkou rozmrazit.)

  3. Vrátíme kuře a klobásky, přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, plátky česneku a jeden nastrouhaný stroužek, zalijeme vínem a pod pokličkou dodusíme doměkka.

Poznámka od kuchařky

Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny – ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.