
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 4 pikantní klobásky (použila jsem Pick snack)
- 400 g kapusty (i mražené)
- 1 velký pórek
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 40 ml suchého bílého vína
- 3 lžíce másla
- pepř
- sůl
- 1 masoxová kostka
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky.
-
Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu. (Použijeme-li mraženou kapustu – jako já dnes – postupujeme tak, že ji zmraženou přidáme až k orestované zelenině a necháme pod pokličkou rozmrazit.)
-
Vrátíme kuře a klobásky, přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, plátky česneku a jeden nastrouhaný stroužek, zalijeme vínem a pod pokličkou dodusíme doměkka.
Poznámka od kuchařky
Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny – ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.