
- reklama -
Suroviny
- 1/4 hlávky zelí
- 1/2 cibule
- rajčatová šťáva
- bobkový list
- pepř
- sůl
- cukr
- olej
- mouka hladká
- voda
- případně citron
Postup přípravy receptu
-
Kapustu pokrájame na rezance a dáme variť do vody s bobkovým listom, čiernym korením a pokrájanou cibuľou.
-
Spravíme zásmažku z oleja a múky, vlejeme aj s paradajkovou šťavou do polievky, dobre prevaríme, dochutíme príp. citrónovou šťavou a cukrom.
-
Keď ma pochytí „talianska“ nálada, pridám oregano a bazalku. Bez toho je to jednoduchá stará slovenská polievka. Chutí s čerstvým chlebom.
Poznámka od kuchařky
Pridávam pre istú Janu, lebo ma pobavil jej povzdych: „Polévky všeho druhu, množte se!“
(Možno ju zaujme…)
Kuchař: magdalenka