Rajčatová polévka se zelím

101
- reklama -

Suroviny

1/4 hlávky zelí
1/2 cibule
rajčatová šťáva
bobkový list
pepř
sůl
cukr
olej
mouka hladká
voda
případně citron

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu pokrájame na rezance a dáme variť do vody s bobkovým listom, čiernym korením a pokrájanou cibuľou.

  2. Spravíme zásmažku z oleja a múky, vlejeme aj s paradajkovou šťavou do polievky, dobre prevaríme, dochutíme príp. citrónovou šťavou a cukrom.

  3. Keď ma pochytí „talianska“ nálada, pridám oregano a bazalku. Bez toho je to jednoduchá stará slovenská polievka. Chutí s čerstvým chlebom.

Poznámka od kuchařky

Pridávam pre istú Janu, lebo ma pobavil jej povzdych: „Polévky všeho druhu, množte se!“

(Možno ju zaujme…)