
- reklama -
Suroviny
- 1 velký lilek nebo 2 menší
- 4 Hermelíny (pro každou osobu 1 ks)
- 100 g Parmské šunky anglické slaniny, uzeného boku apod.
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- olej
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme asi na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním Hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté opečeme na oleji z obou stran do polovičního změknutí.
-
Do zapékací misky vrstvíme vždy: plátek lilku, plátečky česneku, 1-2 plátky šunky a polovinu Hermelínu řeznou stranou dolů. Končíme lilkem se slaninou.
Dno zalijeme smetanou, přidáme proužky zbylé slaniny, pažitku a zbylý česnek nasekaný nadrobno.
Zapékáme asi půl hodiny při 200°C.
Kuchařka: Eliza