
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích žaludků
- 750 g vařených brambor
- 2 cibule
- 1 lžíce sádla
- 3 vejce
- 200 g strouhaného sýra
- 3 stroužky česneku
- 3 kuličky nového koření
- oregano
- rozmarýn
- zázvor
- lžičku worcesterové omáčky
- sůl
- pepř
- 1 dcl vývaru ze žaludků
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory, nejlépe den předem a nakrájíme si je na plátky.
-
Očištěné žaludky si uvaříme v osolené vodě, po uvaření je nakrájíme na malé kousky, cibuli si nakrájíme nadrobno, dáme jí na kousek sádla orestovat, k ní přidáme i nakrájené žaludky, orestujeme společně a odstavíme.
-
Pekáček si vymázneme sádlem, dáme si tam brambory, cibuli s žaludkama, a přidáme česnek, vejce, nové koření, oregano, rozmarýn, zázvor, worcester a posypeme strouhaným sýrem-všecho promícháme, zalijeme vývarem a necháme pár hodin odpočinout pro zlepšení chuti.
-
Dáme zapéct na 30-40 minut.
Poznámka od kuchařky
Upravený recept z Glancu.
Dobrý je k tomu jakýkoliv salát, my máme hlávkový. Jídlo je netradiční a dobré.
Kuchařka: Bibinka