Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 menší pstruzi
4 stroužky česneku
2 silnější pórky
100 g eidamu
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.

  3. Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.

Poznámka od kuchařky

Pstruzi na tento způsob se dají jak grilovat, tak upéct v troubě a k nim jsou dobré opékané brambory a nějaký salátek.

Recept mám opsaný ze starého Top Víkendového magazínu.