![Buchta „Orgasmus“_5ffdc2a644bbf.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/buchta-orgasmus_5ffdc2a632a22.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 střední konzerva ananasu
- 1 hrnek cukru krupice
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 lžičky sody
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 2 pomazánková másla
- 1/2 hrnku mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 PL vanilkového pudinku – prášek
- čokoláda – na polití
- nasekané ořechy – na posypání
Postup přípravy receptu
-
Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem a přimícháme ostatní ingredience.
-
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu cca 15-20 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout a mezitím připravíme krém (zase vše umixovat dohromady).
-
Na vychladlé těsto natřeme krém, polijeme cik-cak čokoládou a posypeme sekanými ořechy (popř. mandlemi). Dáme dobře vychladit, stačí tak hodinka.
Poznámka od kuchařky
Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.
Kuchařka: Lukyna