
- reklama -
Suroviny
- Suroviny:
- 600 g hovězí svíčkové
- 50 g uzené slaniny
- sůl
- černý pepř
- 40 g tuku
- 1 cibule
- 8 dkg mrkve
- 5 dkg petržele
- 5 dkg celeru
- masový vývar
- bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 40 g hladké mouky
- 2,5 dl kysané smetany
- cukr
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Odleželou svíčkovou odblaníme, přišpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.
-
Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem.
-
Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhráté troubě doměkka.
-
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.
-
Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
-
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.
Kuchařka: Denisa









