- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 0,5 kg hladké mouky
- 12 dkg Hery
- 10 dkg cukru krupice
- 1 vajíčko
- 1/8 l mléka
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- nastrouhaná jablka
- mletá skořice
- 2 vanilkové cukry
- rozinky (namočené v rumu nejlépe přes noc)
- rum
- vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
-
Zpracované těsto z uvedených ingrediencí rozdělíme na 4 díly.
-
Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku cca 15 cm.
-
Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečícím papírem.
-
Postupně do středu klademe rozinky, jablka a nalámané ořechy.
-
Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vlažné štrůdly můžeme pokapat rumem.
Poznámka od kuchařky
Na štrudlíky jsme se vždy moc těšili, než je maminka upekla a pak se po nich jen zaprášilo.
Kuchař: Jenda1