Maminčin jablečný štrúdl

56
- reklama -

Suroviny

Těsto:
0,5 kg hladké mouky
12 dkg Hery
10 dkg cukru krupice
1 vajíčko
1/8 l mléka
1 prášek do pečiva
Náplň:
nastrouhaná jablka
mletá skořice
2 vanilkové cukry
rozinky (namočené v rumu nejlépe přes noc)
rum
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Zpracované těsto z uvedených ingrediencí rozdělíme na 4 díly.


    Zobrazit celý recept

  2. Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku cca 15 cm.

  3. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečícím papírem.

  4. Postupně do středu klademe rozinky, jablka a nalámané ořechy.

  5. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.

  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vlažné štrůdly můžeme pokapat rumem.

Poznámka od kuchařky

Na štrudlíky jsme se vždy moc těšili, než je maminka upekla a pak se po nich jen zaprášilo.