- reklama -
Suroviny
- 50 květů černého bezu
- 2 hrsti lipového květu
- 3 citróny bio
- 1,5 l vody
- 1 – 1,2 kg cukru
Postup přípravy receptu
-
Citróny omyjeme, nakrájíme na kolečka, přidáme ke květům černého bezu a lípy, zalijeme vodou a vaříme asi hodinu.
-
Necháme 24 hodin při pokojové teplotě vyluhovat.
-
Scedíme, přidáme cukr a za občasného promíchání necháme odpařovat tak dlouho, až získáme hustotu medu.
-
Ihned plníme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme.
Tento med pomáhá při horečce a nachlazení.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Knihovnička Recepty – To nejlepší z bylinek 7/2008
Recept nemám osobně vyzkoušený, ale je tady zájem o takovéto recepty a je zrovna sezóna.
Přidala jsem podobné recepty.
Kuchařka: Merylas