
Suroviny
- 300 g cukru
- 6 vajec
- 150 g oleje
- 150 g mléka
- 435 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- trochu citronové kůry
- 1 prášek do pečiva
- ovoce (třešně, jahody, borůvky)
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).
-
Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
-
Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.
-
Pečeme na cca 180 stupňů.
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře.
Poznámka od kuchařky
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:
4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku, přidáme do 1/2 těsta kakao.