Bublanina – nadýchaná – s jakýmkoli ovocem

95
- reklama -

Suroviny

300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce (třešně, jahody, borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).

  2. Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.

  3. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů.
    Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře.

Poznámka od kuchařky

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy, nebo pokud pečete bublaninu v dortové formě, tady je rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, van. cukr. Pokud chceme mramorovou bábovku, přidáme do 1/2 těsta kakao.